Складна юність, викрадення та суперечка з Тищенком: захоплюючі деталі про Ектора Хіменеса-Браво.

53-річний Ектор Хіменес-Браво — український шеф-кухар з колумбійським корінням. Найбільшу популярність він здобув завдяки своїй ролі телеведучого та судді в шоу "МастерШеф". Крім того, Ектор є володарем престижної нагороди "The World Master Chef" і має кілька ресторанів у Києві.

Сьогодні важко уявити українське телебачення без Хіменеса-Браво, а його кулінарні шедеври продовжують вражати навіть тепер.

ТаблоID поділиться захоплюючими фактами про Ектора Хіменеса-Браво — від його нелегкого дитинства та випадку викрадення до успішної кар'єри в Україні та його особистих стосунків.

Ектор Хіменес-Браво, колумбійський шеф-кухар, пережив складні часи в дитинстві та підлітковому віці. Його родина відзначалася глибокою релігійністю та дотримувалася багатьох строгих традицій. Як наймолодший у сім'ї, Ектор мав нести на собі більшу відповідальність і виконувати вимоги, які ставилися до нього з особливою суворістю.

"Брат завжди створював видимість, що все, що він робить, - це добре. І завжди, коли в нас були якісь конфлікти, я був крайнім. Завжди я був цапом-відбувайлом. Завжди мене карали. Батько давав мені ляпаси або карав мене, через брата в тому числі", - ділився він.

Крім того, Хіменесу-Браво відчував брак спілкування з батьком і чоловічої ролі у своєму житті. У якийсь момент його почуття переросло в ненависть, і він став прагнути досягти успіху в кулінарії, сподіваючись, що це змусить батька переглянути свої погляди.

"Мій батько та брат часто жартували та висміювали мій вигляд. Я був дуже струнким, і незалежно від того, як я виглядав, як рухався, грав чи бігав у футбол — завжди лунали глузування та насмішки. Я відчував себе для них, як клоун. Кожна сімейна зустріч ставала для мене справжнім випробуванням," - поділився він.

У ті моменти він багато плакав, відчував глибокий розпач і не міг зрозуміти, чому все це відбувається. Через надмірний тиск Ектор тричі намагався вкоротити собі віку, бо не бачив сенсу жити далі.

Ектор ділився тим, що його дитинство закінчилося у 16 років. Тоді юнак пішов працювати у свій перший ресторан, котрий вважався фастфудом.

"Господар ресторану розповів мені дуже багато чого про цей бізнес, дав багато цінних рекомендацій та порад. Побачив мій талант, скерував. Я дуже намагався показати свій потенціал, все що вмію та можу", - розповів Ектор.

Власник закладу помітив молодого шеф-кухаря, і завдяки його рекомендаціям Ектор вирішив розвивати свою кар'єру.

"Я мив посуд 6 місяців, потім почав готувати на персонал, а тоді мені довірили цілий процес приготування салатів. Я вчився всьому, що бачив з першого дня. Я спостерігав за роботою кожного в команді: від шефа до прибиральника", - розказував у своєму Instagram Ектор Хіменес-Браво.

У одному з інтерв'ю з Машею Єфросинініною Ектор Хіменес-Браво розповів про жахливі події, які мали місце в його батьківщині – Колумбії.

У свої 22 роки Ектор вирішив відкрити власний бізнес - кулінарну школу. Втім місцевим бандитам не сподобалося, що Хіменес-Браво почав добре заробляти, тож вони почали вимагати у нього гроші. Спочатку кулінар платив, але вимагання не припинилися. Кульмінацією беззаконня стало те, що кулінара викрали і жорстоко побили, а потім кинути помирати на узбіччі. Ектора врятував випадковий таксист, який помітив його і відвіз до лікарні.

Одного разу, коли я прямував до академії, на мене напали і жорстоко побили. Я отримав сім ударів ножем у спину і зазнав страшних побоїв. Наступне, що я пам’ятаю, — це момент, коли я прокинувся в лікарні, абсолютно не розуміючи, що трапилося. Лікарі пояснили, що мене знайшов таксист, який зупинився на узбіччі дороги. Я опинився у безвихідній ситуації, але хтось, ім'я якого мені досі невідоме, врятував мене. У лікарні поряд зі мною була поліція та моя родина, - ділився своїми переживаннями кухар.

Після того Ектор Хіменес-Браво вирішив залишити Колумбію.

Після тієї жахливої події Ектор вирішив емігрувати до Канади, ставши політичним біженцем. Згодом він досяг успіху як шеф-кухар, уклавши дворічні контракти, а також спеціалізуючись на запуску нових готелів і ресторанів. Хіменес-Браво співпрацював з австралійським рекрутером, який регулярно запитував його про плани на наступні два роки. Завдяки цій співпраці, у 2009 році Ектор опинився в Україні, де допоміг у відкритті готелю "InterContinental". Варто зазначити, що до цього він працював у Росії.

"Після цього мене захопило в вир подій: МастерШеф, ресторани, кондитерська. Я усвідомив, що саме тут я знайшов своє справжнє призначення. Культура, традиції, щирість і навіть іноді надмірна емоційність українців - все це вразило мене", - ділився враженнями зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво.

Варто зазначити, що Ектор володіє українським громадянством, крім канадського та колумбійського. Раніше він зіштовхувався з численними проявами ненависті.

Ектор Хіменес-Браво та суперечливий нардеп Микола Тищенко співпрацювали у шоу "МастерШеф" протягом шести сезонів. Згодом стало відомо, що для Ектора ця співпраця виявилася, мʼяко кажучи, вельми складною. Кулінар зізнався, що Тищенко має непростий характер, а його поведінка часто викликала роздратування.

"Я не раз підкреслював, що співпраця з Тищенком стала для мене справжнім випробуванням. Це викликало в мене роздратування і було досить важким досвідом. Його манера спілкування, ставлення до команди... Я часто звертався до продюсера, зізнаючись, що працювати з ним надзвичайно складно. Проте я ніколи не ставив ультиматумів і не говорив: 'Або ви його звільните, або я піду'. Але зрештою всім стало зрозуміло, наскільки важко було взаємодіяти з Тищенком, і його врешті-решт замінили", - розповів ведучий.

Під час пандемії обстановка ускладнилася, коли стало відомо, що ресторан Миколи продовжував свою діяльність, незважаючи на заборону. Хіменес-Браво висловив підтримку, поставивши лайк на пост, який містив критику дій народного депутата.

"Мої заклади були закриті, і це призвело до великих труднощів — працівники залишилися без доходу. Я дуже розлютився, тому вирішив поставити лайк на пост про ресторан Тищенка. Після цього він надіслав мені повідомлення: 'Ти підтримав допис, що критикує мій ресторан, це не зовсім по-дружньому', - згадав шеф."

Кулінар започаткував власний стиль - вдосконалений варіант рідної латиноамериканської кухні, який назвав Nuevo Latino.

"Тобто взяти латиноамериканські рецепти та інтернаціоналізувати їх, дати стравам інший вигляд, смак, розмір порцій, перевинайти продукти. Наприклад, плантани - це банани, які зазвичай смажать. Але в Nuevo Latino я намагаюсь придумати нові методи приготування цих продуктів, відкрити їх заново", - пояснив телеведучий.

Від початку великої війни Ектор вирішив опанувати українську, адже за стільки років в Україні вивчив саме російську.

"Я володію англійською, іспанською, французькою та російською мовами. Проте, коли я переїхав до України, оточуючі мене люди радили вивчати російську. Це викликало в мене подив: чому саме російську, адже ми ж в Україні?" - поділився своїми думками шеф-кухар.

Кулінар відчуває незручність через те, що в його голові виникають російські слова, внаслідок чого виникає суржик. Проте, на даний момент Хіменес-Браво досяг певних успіхів у вивченні мови і час від часу ділиться своїми досягненнями.

"Я вже тримаю досить багато мов у своїй голові, тому іноді це все перетворюється в кашу. Проте я намагаюсь покращити українську. Люди дуже підтримують мене в цьому і не критикують", - поділився Ектор.

У 2023 році шеф-кухар наважився на оперативне втручання - пересадку волосся. Процесом і своєю трансформацією Ектор ділився у себе в Instagram-stories.

Під час процедури я отримував задоволення та переглядав "Шрека". Наразі я проходжу етап пересадки. Ви бачите? Все проходить гладко, без болю. У лікаря справжнє мистецтво! Моє волосся буде, як у Лупіти (собака - ред.). Волосся буде в достатку, - поділився своїми враженнями Хіменес-Браво з фанатами.

Особисте життя Ектора Хіменеса-Браво залишається загадкою. Проте відомо, що цей кулінар, який мешкає в Канаді, мав тривалі стосунки з дівчиною на ім'я Керолайн, які тривали вісім років. Вони навіть мали намір одружитися, але переїзд Ектора в Україну став причиною розриву їхніх відносин.

В Україні, починаючи з 2014 року, Хіменес-Браво підтримував стосунки з Анною Тягун, яка є керуючою його кулінарною академією. Шеф-кухар неодноразово висловлював свою думку про Анну, називаючи її "жінкою своєї мрії".

В решті, пара розійшлася у 2017-му.

Ектору приписували багато інших романів, і він також привертав чимало уваги з боку жінок. Але у 2022 році все змінилося, коли він з'явився в обіймах загадкової українки, для якої виявляв романтичні жести.

Ймовірно, відстань у кілька тисяч кілометрів є причиною розлуки, оскільки дівчина живе за межами країни.

"У мене кохання є і воно 100% з України, дякую Богу... Знайти любов посеред війни, це як назва для епічної книги. Це велика підтримка..." - казав кулінар.

Нагадуємо, що ТаблоID ділився захоплюючими фактами про переможця "МастерШеф" Євгена Клопотенка.

Інші публікації

У тренді

footballnews

При правомірному використанні матеріалів з даного ресурсу гіперпосилання на FootballNews.com.ua обов'язкове.

© Футбол в Україні та світі, новини футболу на — footballnews.com.ua. All Rights Reserved.